Recent, ma aflam in situatia in care trebuia sa schimb permisul de conducere auto. Data fiind situatia in care fetita noastra este lipita de mine, trebuia sa iau in calcul varianta ca ea sa mearga cu mine. Dar stiind povestea cu interminabilele cozi de la ghiseele institutie in cauza, am tot amanat momentul.

Intr-o dimineata, ma aflam in bucatarie, pregateam micul – dejun si trageam cu urechea la un program de stiri. La un moment dat au anuntat o stire conform careia era haos la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor deoarece se intamplase ceva cu server – ul pe care era stocata baza de date. Printre altele, au mentionat ca aceasta situatia efecta inclusiv serviciul de programari online. Bineinteles ca asta mi-a captat atentia.

In clipa urmatoare am accesat site- ul celor de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor si m-am interesat despre serviciul de programari online eliberare permise auto. Am asteptat sa remedieze problema server- ului dupa care am facut programarea. Tin sa mentionez ca data si ora au fost alese de mine, in limita programului disponibil.

La data si ora stabilite m-am prezentat la sediul din Sos. Pipera nr.49. Avand toate actele necesare pregatite in prealabil, dupa 10minute se rezolvase problema permisului meu de conducere.

Pentru persoanele care isi fac programare online exista 2 ghisee disponibile. Celelalte ghisee sunt destinate persoanelor fara programare. Ei bine, la acestea din urma, chiar erau foarte multi oameni ce asteptau la cozi.

Problema este ca, probabil, publicul larg nu a fost informat suficient despre acest serviciu de programari online pentru dobandirea permisului de conducere. Beneficiind de aceasta obtiune, am scapa de incovenientul statului la coada.

Inca ceva, permisul de conducere l-am primit acasa, prin serviciul postal, la 2 zile dupa depunerea actelor. Si ca o alta facilitate; taxa pentru permisul de conducere poate fi achitata direct la ghiseu, in momentul depunerii cererii de dobandire.

Ca o concluzie, atunci cand sunt create anumite facilitati, trebuie avut grija ca populatia sa fie informata despre existenta lor.

Sursa foto: www.jurnalul.ro