Cu totii cunoastem si am consumat cel putin o data fructul kiwi. Dar cati dintre voi cunoasteti legenda lui? Ei bine, ea suna cam asa:

A fost odata, in China, un regat mare si prosper. El era condus de un rege tanar, frumos si puternic. Puterea acestui rege era data atat de forta fizica, dar mai ales de agerimea mintii. Pe langa asta, el ii respecta pe toti locuitorii regatului. Fie ca erau de vita nobila, fie ca erau oameni de rand, regele Dewei se oprea sa vorbeasca si sa stranga mana fiecaruia.

Intr-o zi, pe cand se afla pe terasa palatului, un sol i-a dat vestea ca un rege vecin ii atacase regatul. Dewei, desi era un tanar foarte curajos, a plecat cu inima indoita in aceasta batalie. Un fior de rau augur ii strabatu sira spinarii. Cu toate acestea, s-a aratat increzator in fata supusilor si i-a condus in lupta cu vitejie.

Avand una dintre cele mai puternice armate din lume, regele Dewei  si-a dobandit victoria asupra inamicului in scurt timp.  Preiubitul rege , impreuna cu brava lui ostire, au fost intampinati cu urale si muzica la intoarcerea in regat.

A doua zi dupa intoarcerea acasa, tanarul Dewei a inceput sa se simta rau. Conditiile precare de igiena de pe campul de lupta isi spuneau cuvantul. Regele contactase un virus foarte puternic care, din pacate, reusise sa il doboare la pat. Medicul regatului a dat un verdict sumbru – o raceala foarte puternica, cu dificultati respiratorii.

Tot regatul era devastat de cumplita veste despre sanatatea regelui. O singura tanara, frumoasa si curajoasa, si-a pastrat cumpatul si speranta. Ea a anuntat ca se va aventura in Padurea Misterioasa, in cautarea fructului miraculos.

Cu toate ca multi apropiati, si nu numai, au incercat sa o convinga sa renunte la aceasta calatorie, tanara Die a fost de neinduplecat. Ea a plecat in calatorie, desi i se spusese ca fructul miraculous era doar un mit. Vedeti voi, Die era iubita regelui si ii purta o dragoste sincera. Asa ca trebuia sa incerce.

Dupa 3 zile si 3 nopti, Die s-a intors la capataiul lui Dewei, a caruia stare se inrautatise. Ea adusese asupra sa un sac cu niste fructe cu forma ciudata. Le curata personal si il hrani pe rege. In cateva zile , starea tanarului se imbunatati. Mai mult decat atat, dupa o saptamana reusi sa viziteze regatul, iar dupa inca 2 saptamani Dewei s-a casatorit cu Die.

Fructul care ii salvase viata regelui, si in acelasi timp o iubire sincera,era kiwi.

De ce  kiwi este fructul miraculos?

Recunosc faptul ca legenda este creatia mea. Insa, proprietatile fructului kiwi sunt extraordinare. El constituie o sursa importanta de vitamina C. Mai mult decat atat, kiwi contine vitamina A, vitamina E, calciu, fier si acid folic.

In plus de asta, recent s-a demonstrat ca fructul kiwi ajuta in tratarea insomniei.