Ne aflam in plin sezon de anotimp rece. Acum, principala preocupare  este sa ne ferim de frig pentru a nu ne imbolnavi. Dar cum stau lucrurile in  realitate? In acest articol mi-a propus sa subliniez cateva aspect de care sa tinem cont pentru a iesi sanatosi din iarna.

Chiar si iarna trebuie sa aerism cat mai des incaperile in care locuim sau lucram. In acelasi timp este indicat sa pastram o temperature optima, nu foarte ridicata pentru a nu usca aerul.

O igiena temeinica ne scapa de probleme de sanatate in orice anotimp. Vom utiliza servetele de unica folosinta, nici de cum traditionalele batiste din bumbac.

Iarna, nu este indicat sa neglijam odihna si sportul. O simpla plimbare in aer liber poate face minuni, chiar daca afara este o temperature la limita inghetului. Purtand imbracaminte si incaltaminte adecvate ne vom bucura in contiunare de plimbarile in natura.

Iarna mancam mai mult?

Un alt aspect caruia trebuie sa ii acordam o atentie deosebita este alimentatia. Aceasta trebuie sa fie una bazata pe fructe si legume crude. Deoarece in anotimpul rece corpul are nevoie de o cantitate mai mare de nutrienti, vom consuma alimenta tratate termic prin fierbere sau coacere. Deasemnea, putem folosi o cantitate mai mare de condimente si mirodenii. Acestea, pe langa faptul ca dau o savoare aparte mancarurilor, vin si cu un aport de nutrienti.

In acelasi timp, la fel de importanta este hidratarea. Aceasta se va face, in principal, cu apa. Este indicat si consumul de sucuri naturale, pregatite in casa. Un ceai cald, nu fierbinte, are si el un beneficiu in hidratare. In anotimpul rece, este indicat sa fie redus consumul de alcool.

Deci,raspunsul  la intrebarea de mai sus este nu. Din contra, trebuie sa fim atenti la cantitatea de mancare din farfurie. Deoarece iarna activitatea fizica este redusa, exista riscul de acumulare de grasimi.

Acum ca stim cum sa evitam eventualele neplaceri care vin la pachet cu anotimpul rece, va indemn sa va bucurati de iarna. Iesiti la plimbare, aruncati-va in zapada si bucurati-va de fiecare moment al acestui anotimp magic.