Mai sunt doar cateva zile pana la una dintre cele mai iubite Sarbatori din lume – Craciunul.  Un obicei specific acestei perioade il reprezinta impodobirea bradului. Acum intervine contradictia – ce alegem, un brad natural sau un brad artificial?

Personal, va marturisesc faptul ca prefer bradul artificial. In acest articol imi propun sa argumentez motivele pentru care am facut acesta alegere.

#1 Mirosul de brad nu mai este un motiv pentru care sa alegi un brad natural. In ultimii ani pe piata romaneasca se gasesc tot mai multi brazi de import, in principal din Olanda. Acestia nu au acelasi miros specific.

#2 Mai usor de intretinut.  Un brad artificial prezinta avantajul de a fi mai usor de intretinut decat un brad natural. Daca bradul natural are nevoie de anumite conditii de pastrare si intretinere, cel artificial poate fi amplasat in orice incapere, atat timp cat nu este expus la o sursa de caldura directa.

#3 Avantajul economic. Deoarece un brad artificial nu necesita conditii speciale de pastrare, el poate fi folosit mai multi ani. In acest fel nu vom fi nevoiti sa cumparam brad in fiecare an. Astfel vom economisi niste banuti pe care vom putea sa ii folosim intr-un alt scop.

#4 Ecologic. In ultimii ani se observa o tendinta spre stilul de viata ecologic si bio. Ei bine, impodobirea unui brad artificial este un obicei cu adevarat ecologic. Ganditi-va numai cati brazi veti salva de la defrisare. Ok , probabil imi veti spune ca brazii naturali pot fi reciclati, dar cu totii stim care este trista realitate, si anume ca ei sfarsesc aruncati langa tomberoane.

#5 Curatenia. Ei bine, nu o sa fiu ipocrita, si recunosc faptul ca unul dintre motivele pentru care aleg bradul artificial este ca nu trebuie sa strang multele ace care sunt specifice unui brad natural.

Obiceiul impodobirii bradului este magic

Indiferent ca alegi sa impodobesti un brad artificial sau unul natural, momentul dedicat aranjarii lui este unul ca adevarat special. Emotia cu care vezi cum fiecare ornament isi gaseste locul. Sunetul lin al colindului ce se aude in surdina. Entuziasmul molipsitor al copiilor. Toate acestea creaza un moment special, plin de magie, lumina si iubire.

In  final, va indemn ca macar in aceasta perioada sa iesiti din rutina cotidiana si sa pretuiti fiecare moment petrecut cu cei dragi. Deasemnea, va doresc din inima Sarbatori cu iubire si lumina!