Este dimineata de Craciun! Sunt atat de multe de spus despre aceasta zi, inca nu stiu ce sa incep. Cred ca, totusi, in primul rand voi vorbi despre Mos Craciun.

Imi amintesc de emotia cu care ma trezeam in dimineata de Craciun atunci cand eram copil. Acum , desi am crescut, si am la randul meu un pui de om care isi asteapta entuziasmat cadoul, inca ma emotioneaza aceasta zi. Dar, fata de perioada copilariei, acum senzatiile sunt diferite.

Acum emotia este una constienta. Nu mai sunt incercata de incertitudine si curiozitate. Ajunsa la varsta maturitatii, simt bucuria Nasterii Domnului diferit. Vad bucuria din jurul meu la primirea cadourilor. Ma incarc cu energia pozitiva izvorata din acest moment magic.

Privind din perspectiva adultului de azi, acum stiu, nu doar cred, ca Mos Craciun exista. Da, da! Asta am vrut sa spun! Va rog, nu va grabiti sa ma judecati! Am dovada!

Se spune, si s-a dovedit, ca suntem  si cream ceea ce gandim. Astfel, in perioada zilelor de Craciun , chiar de crezi sau nu in Mos Craciun, te gandesti si vorbesti despre acest personaj mistic. La asta adaugam gandirea colectiva. In acest fel il obtinem pe Mos Craciun, sub forma unei energii.

Iata vin colindatori!

Un alt obicei specific perioadei in care sarbatorim Nasterea lui Iiisus Hristos,pe care inca il astept cu emotie, este colindatul. Dar si aici, perspectiva de a privi evenimentele s-a schimbat.

Daca atunci cand eram copil eu eram cea care transmitea emotie, acum rolurile s-au inversat. Eu sunt cea care o primesc. Iubesc cantecele specifice Craciunului. Iubesc sa primesc colindatorii.

Din pacate, in mediul urban, in special, acest obicei al colindatului a fost denaturat. Dar nu vreau sa abordez  subiectul in acest articol.

Craciunul se petrece cu familia si prietenii cei  mai apropiati.

In ultimii ani, se observa o tendinta spre mesajele virtuale, asa ca o sa apelez si eu la acest mijloc de comunicare. Astfel, ma urez tuturor cu Craciun plin de iubire si clipe magice!