Intr-un articol anterior am scris despre alegerea bradului de Craciun. Mentionam atunci ca un brad natural, dupa perioada Sarbatorilor de Iarna, nu are o soarta prea buna. Din pacate, ieri am primit confirmarea a ceea ce am spus.

Fiind o zi frumoasa, cu temperaturi neobisnuit de ridicate pentru luna ianuarie, am ales ca eu si fetita noastra sa petrecem o buna parte din timp la locul de joaca amenajat in parculetul din spatele blocului. Dupa mai multe ore de distractie, iesirea noastra s-a terminat cu o lectie prematura de educatie civica.

Dintr-un colt indepartat al parcului, doi baietei de cca. 10 ani, trageau dupa ei un brad natural. Nu stiu cine il lasase acolo, dar consider ca acea persoana a gresit cand a ales sa impodobesca un brad natural. Si-a asumat, cel mai probabil inconstient, o responsabilitate pe care nu a dus- o la indeplinire. Din nefericire , oamenii de genul acesta sunt numerosi.

Urmeaza cativa pasi simplii si recicleaza bardul natural pe care l-ai impodobit de Craciun!

#1 Returnarea la magazinul de unde a fost cumparat. Sunt foarte multe magazine care au vandut brazi naturali si sustin reciclarea lor. Pe parcursul lunii ianuarie, daca ai pastrat bonul fiscal primit in momentul achizitionarii bradului, poti sa il aduci in magazin. Pentru aceasta vei primi un voucher cadou.

#2 Reciclarea brazilor naturali dupa perioada Sarbatorilor de Iarna este facuta chiar si de firmele de salubritate. Tot ce ai de facut este sa lasi bradul in locurile special amenajate.

#3 Bricolajul are multi adepti. Daca te numeri printre ei, din bradul de Craciun poti obtine elemente decorative, suporturi de pahare sau chiar saculeti parfumati pentru spatii inchise.

#4 Gradinaritul este un alt hobby foarte raspandit. Daca iti place sa faci asta, bradul natural folosit in perioada Sarbatorilor de Iarna iti poate fi util. Fie ca folosesti acele uscate ale bradului pentru a aduce un plus de aciditate si nutrienti solului, fie ca utilizezi tulpina ca arac sau ingrasamant natural, vei ajuta si vei fi ajutat la randul tau.

Indiferent ce metoda de refolosire a bradului veti alege, veti da dovada de un spirit civic dezvoltat. Mama Natura va fi recunoscatoare pentru acest lucru!