A fost odata, in Transilvania, un mare regat. El era condus de o regina demna, curajoasa si isteata, dar in acelasi timp, foarte frumoasa si buna la suflet. Regina Maria era iubita toti supusii din regat. Pe vreme de razboi iesea pe campul de lupta alaturi de oastea sa. Dar cand era pace, ii placea sa dedice un timp generos pentru ritualuri de frumusete. Mai mult decat atat, citise intr-o carte veche ca ar exista un elixir miraculous, ulei de cocos. Asa ca, si-a pus in cap sa il procure cu orice pret.

Cum a inceput totul!

S-a documentat in restul cartilor aflate in  biblioteca vasta a palatului. S-a consultat cu vracii tinutului si cu batranele cele mai intelepte, dar nu a reusit sa afle nimic depre cum ar putea sa procure uleiul de cocos. Ea isi dorea foarte mult sa obtina acest ulei deoarece aflase de beneficiile acestuia atat ca medicament, cat si ca un produs cosmetic.

Intr- o zi, pe cand se afla in turul obisnuit prin regat, un supus a instiintat-o ca in regat venise un nou locuitor. Cum ii placea sa se intereseze de buna stare a tuturor famililor de care era responabila, a pornit spre locul in care i se spusese ca se afla nou venitul.

Nu a apucat sa ajunga la locuinta acestuia, deoarece l-a intalnit in piata centrala. A descalecat si i-a intins mana in semn de bun – venit. Regina Maria a aflat ca pe tanarul aflat in fata sa il chema  Vlad si era nepotul celui mai batran si mai iscusit vraci al satului.

El plecase din tinutul Transilvaniei, pe cand era adolescent deoarce isi dorea foarte mult sa dobandeasca cat mai multe cunostiinte despre lume.  Sa vada si alte tinuturi, sa  cunoasca cultura si obiceiurile  locuitorilor de pe alte meleaguri. Regina nu apucase sa il cunoasca pe atunci pentru ca avea doar 5 ani in momentul plecarii lui.

Maria i-a propus lui Vlad  sa serveasca impreuna masa de seara pentru a ii impartasi din cunostiintele dobandite. Astfel, la ora 19, cei doi , mancau pe terasa palatului si sporovaiau fara intrerupere. Regina se arata incantata de ceea ce invatase tanarul. Spre sfarsitul serii, frumoasa conducatoare l-a intrebat daca nu auzise si despre un anumit ulei de cocos. Incantarea ei a fost peste masura atunci cand raspunsul primit a fost unul afirmativ.

Ce s-a intamplat dupa aceea va voi spune in urmatorul articol.

Sursa foto: overstockArt.com