Saptamana trecuta am inceput sa scriu despre “Legenda reginei care cauta ulei de cocos”. In acest articol va voi povesti despre aventura traita de tanarul Vlad pentru a obtine nuca de cocos.

Cand regina a auzit ca Vlad stia despre uleiul de cocos s-a ridicat si l-a imbratisat entuziasmata. Acest gest l-a pus putin in dificultate pe tanarul domn,care nu a stiut cum sa reactioneze. Mai ales ca la atingerea frumoasei Maria a simtit furnicaturi in tot corpul.

Tanara regina s-a retras agitata din imbratisare atunci cand a constientizat apropierea.  Si-a cerut scuze pentru comportamentul ei. Apoi i-a povestit lui Vlad despre cum a aflat despre uleiul de cocos si despre dorinta ei de a intra in posesia acestui elixir miraculos.

Fascinat peste masura de superba regina, tanarul Vlad i-a promis, fara a se gandi prea mult, ca el va pornit in cautarea uleiului de cocos. I-a mai spus, ca o informatie,ca din cunostiintele lui acest ulei se obtine din fructul numit nuca de cocos.

Aventura acum incepe cu adevarat!

Chiar in dimineata urmatoare nepotul vraciului a pornit in calatorie. Scopul acestuia era sa gaseasca nuca de cocos, sa o aduca reginei dupa care sa o ajute sa extraga uleiul.

Drumul parcurs de Vlad a fost unul lung si greu. Din nefericire, nuca de cocos se gasea tocmai pe alt continent. Ea era rodul unor pomi cunoscuti de localnici sub denumirea de palmieri de cocos.

Ajuns la destinatie, tanarul aventurier  a fost vazut ca un pericol pentru comunitatea locala si a fost tinut captiv. Situatia s-a clarificat abea dupa audierea condusa de capetenia tribului. In timpul intrevederii, Vlad i-a explicat conducatorului de trib motivul pentru care se afla acolo. I-a povestit despre curajoasa regina si despre dorinta acesteia.

Dupa ce neintelegerile au fost lamurite, tanarul domn a fost indrumat sa mearga la vraciul tribului. Aici a aflat despre toate beneficiile uleiului de cocos. In acelasi timp a fost invatat cum sa il obtina.

Cand a venit vremea sa plece din nou la drum, Vlad a primit un sac mare plin cu nuca de cocos. Mai mult decat atat,a primit chiar si un mic palmier de cocos. Iar vraciul tribului l-a invatat cum sa il planteze si sa il ingrijeasca pentru a rodi.

Tanarul aventurier a pornit din nou in calatorie. Inima lui tresalta de emotie. Stia ca regina Maria va fi teribil de fericita cand va primi darul lui.

Dar despre reactia reginei si despre ce s-a intamplat in continuare , veti afla in articolul viitor.

Sursa foto: flori-cultura.ro