Asa cum v-am promis in articolul precedent, astazi veti afla cum a reactionat regina cand a primit sacul cu nuca de cocos. Mai mult decat atat o sa vedeti cum se obtine ulei de cocos.

La intoarcerea in regatul din Transilvania, Vlad nu a avut parte de primirea la care se astepta. Sosirea sa nu a fost una cu fast si entuziasm. Motivul l-a aflat cand a ajuns la casa bunicului sau.

Vraciul cel intelept i-a spus ca la scurt timp dupa plecarea lui, regina Maria a plecat pe campul de lupta. Tanarul Vlad a mai fost informat cum ca batalionul de razboi urma sa se intoarca victorios peste doua sau trei zile. Si asa a fost.

Frumoasa regina s-a intors mandra in fruntea oastei sale. Dar victoria binemeritata avea urmarile ei. O parte din soldati erau raniti. Iar cei mai multi, pana si regina, aveau pielea afectata de conditiile precare de trai de pe campul de lupta.

Tanarul aventurier stia ca odata ce va obtine ulei de cocos o parte din aceste probleme se vor rezolva. Asa ca , a cerut sa fie primit de catre regina.

Intrevederea a avut loc chiar in seara respectiva. Maria s-a bucurat enorm atunci cand l-a vazut pe Vlad. S-au imbratisat calduros, dupa care s-au asezat pentru a discuta. Tanarul i-a povestit pe scurt cum intrase in posesia nucilor de cocos . Mai mult decat atat, i-a zis ca stia cum se obtine ulei de cocos.

Cum au obtinut ulei de cocos!                   

Nu au mai stat deloc si au intrat in bucatarie pentru a incepe procedeul necesar. Au taiat nucile de cocos in doua parti. Apoi au scos miezul pe care l-au pasat bine. Pasul urmator a fost sa scurga laptele din miez si sa obtina fulgi de cocos. Lichidul obtinut a fost pus la fiert, cu putina apa. L-au fiert la foc mic pana s-a evaport apa.

Dupa ce au obtinut ulei de cocos l-au impartit locuitorilor din regat. La scurt timp s-au vazut efectele miraculoase ale acestui elixir. Deasemenea, au plantat palmierul primit. Acesta a crescut si-a regina a putut obtine ulei de cocos de cate ori a avut nevoie.

Cat despre cum s-a terminat povestea dintre regina Maria si Vlad, va puteti imagina.

Sursa foto: autoinvest.spb.ru