Cu toate ca fenomenele meteorologice din ultimele zile par ca anunta sosirea Sarbatorilor de Iarna, maine, totusi, va fi 1 martie. Ziua de 1 martie are mai multe semnificatii, dar in acest articol ma voi referi doar la una dintre ele. Mai exact, voi oferi cateva indicatii despre locurile unde veti putea gasi un martisor deosebit.

#1 Targul Martisorului de la Muzeul National al Taranului Roman

Evenimentul cunoscut sub denumirea de Targul Martisorului a devenit deja traditie. Totul a inceput cu 15 ani in urma. Intregul merit pentru organizarea targului  revine celor de la Muzeul National al Taranului Roman.

Va intrebati, probabil, de ce recomand aceasta locatia pentru a achizitiona un martisor deosebit. Ei bine, raspunsul este unul cat se poate de simplu, si anume, toate exponatele pe care le vei gasi aici sunt creatiile unor artisti alesi in urma unei selectii drastice.

Selectia mesterilor si artistilor este facuta de catre o comisie exigenta. Membrilor comisiei, le revine importanta misiune, sa aleaga cele mai reusite modele de martisoare din sutele de mostre inscrise in concurs.

Targul Martisorului se desfasoara in perioada 25 februarie – 1 martie in curtea interioara a Muzelui National al Taranului Roman. Martisoarele pe care le veti gasi aici sunt creatii unicat, realizate manual de mesteri si artisti consacrati.

#2 Targul De Martisor – Bucuresti, Inima ta

Anul acesta Primaria Generala a Capitalei, prin Compania Municipala de Agrement Bucuresti,organizeaza Targul de Martisor – Bucuresti, Inima ta. Prin acest eveniment se doreste sa se celebreze iubirea si traditiile romanesti.

Si aici, vei putea gasi, cu siguranta, un martisor deosebit. Mai mult decat atat, ai ocazia sa te bucuri de produse traditionale,spectacole si pantomime. Pe langa toate acestea, cei mici, vor putea sa participe la atelierele organizate special pentru ei.

Targul se defasoara in perioada 24 februarie – 8 martie in Piata Universitatii.

#Pont: fiecare martisor deosebit din fotografia atasata articolului este achizitionat de la Cherciu Avramescu Laura. Daca doresti sa te bucuri de creatiile ei, o poti gasi la Targul Martisorului de la Muzeul National al Taranului Roman.