In data de 8 martie a fiecarui an , la nivel mondial, se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii. De-a lungul timpului, in Romania, aceasta zi a fost corelata cu Ziua Mamei. Azi, in primul rand, este despre ele, despre mamele noastre dragi. Cum mama mea se afla la cateva sute de kilometri distanta, m-am gandit sa ii inseninez ziua de la departare. Asa ca am ales ca compun o scrisoare catre mama.

Draga noastra mama, bunica si respectiv soacra

Aceasta zi este si despre tine. Faptul ca distanta ne impiedica sa iti oferim o floare m-a intristat. Asa ca am gasit o modalitate sa iti inseninez ziua – o scrisoare catre mama mea iubita. Pentru inceput,  sa sti ca toti trei iti dorim o primavara minunata ca sufletul tau. Deasemenea, te rog sa primesti, toate gandurile noastre bune ce vin catre tine.

Acum o sa continui aceasta scrisoare catre mama intr-o nota diferita!

In randurile de mai jos o sa iti scriu ce nu am curajul sa iti spun direct. Cum scrisul pentru mine a devenit un mijloc de comunicare, o sa profit de asta si o sa imi imaginez ca scriu intr-un jurnal personal.

Mami, stiu ca de-a lungul timpului ai facut multe sacrificii pentru mine si fratiorul meu cel nabadaios. Din pacate, abia acum, cand sunt mama la randul meu le inteleg. Poate si  ca m-am maturizat a dus la o constientizare in ceea ce priveste relatia noastra.

Stiu ca, intr-o perioada, te-am facut sa suferi si sa te intrebi unde ai gresit. De fapt, nu ai gresit cu nimic. Doar ca eu sufeream la randul meu, iar varsta frageda si lipsa de experienta nu m-au ajutat deloc. Nu am stiut sa comunic cu tine si m-am indepartat. Dar poate ca acestea trebuiau sa se intample. Cred ca acea perioada a contribuit, in mare masura, la crearea unei femei puternice.

Stiu ca acum, probabil, te macina o intrebare. Si anume, de ce cand relatia noastra este din nou una puternica, nu te sun cand am probleme sau am de depasit perioade mai grele? Ei bine, din doua motive. Primul, pentru ca nu vreau sa te impovarez. Al doilea, pentru ca in continure vreau sa iti demonstrez ce femeie puternica ai adus pe lume.

Mami, o sa inchei simplu spunandu-ti ca te iubesc si te respect mult! Alaturi de tati, formezi intregul care imi da putere si iubire neconditionata. Stiu ca sunteti mandri si va bucurati pentru fiecare pas pe care il fac. Nu este nevoie sa imi spuneti asta pentru deja stiu.

Nu o sa fac promisiuni marete. Nu o sa spun ca nu o sa va mai supar. Tot ce voi face este sa va promit ca va voi fi mereu alaturi. Mai mult decat atat, in fiecare zi ii multumesc lui Dumnezeu ca existati!

8 martie binecuvantat mama mea cea pretioasa si frumoasa!