In articolul de azi voi relata o scurta povestioara pe care o dedic unei prietene dragi ce este pasionata de fluturi – legenda fluturelui.

A fost odata, intr-un tinut de basm, situat la poalele Muntilor Carpati, o livada de pomi fructiferi. In fiecare an, pomii isi urmau ciclul normal al vietii si dadeau multe roade gustoase.

In acea livada traia fericita si o comunitate de omizi.

Se hraneau cu frunzele proaspete ale pomilor, dar niciodata nu abuzau pentru a nu produce pagube. Totul era o armonie perfecta. Au trait multi ani impreuna fara ca cineva sa intervina in aceasta minunata relatie de coabitare.

Dar inevitabilul s-a intamplat; era prima zi de primavara, 1Martie, iar Spiritul Primaverii si-a facut aparitia ca in fiecare an.

– Dragilor, in acest an, in loc de urarile de inceput de primavara, am fost delegata de catre Mama Natura sa va comunic o hotarare foarte importanta. Trebuie sa va spun ca ceea ce va urma va schimba definitiv atat relatiile dintre voi, cat si evolutia voastra individuala!

Incepand de astazi totul se va schimba; va incepe o criza cumplita care va v-a afectat atat pe voi, pomi fructiferi, dar mai ales pe voi, omizilor!!!

Acestea fiind spuse, nu imi ramane decat sa va urez sa depasiti aceasta situatie cu bunatate si intelepciune!

Lupta pentru supravietuire!

Dupa plecarea Spiritului Primaverii totul in jur s-a intunecat. Soarele nu si-a mai facut aparitia si a urmat o seceta teribila. Pomii incercau sa rodeasca, dar omizile erau flamande. Hrana era insuficienta. Neajunsurile au inceput sa aiba consecinte; pomii erau intr-o stare deprorabila; comunitatea de omizi se impartise in doua:o parte care intelegea situatia si manaca doar atat cat sa supravietuiasca, si o parte care ar fi mancat si scoarta pomilor, numai sa fie ei satisfacuti.

Cand partea pasnica a omizilor venea la masa, pomii daruiau fiecarui membru cate o frunza. Omizile mancau, multumindu-le  ca le ajuta sa spravietuiasca.

Insa cu cealalta partea a omizilor era mai greu; acestea se catarau abuziv pe crengilor pomilor, mancand fara retinere orice frunza sau lastar gaseau. Pomii erau nevoiti sa apeleze la ajutor pentru a se apara. Astfel, pasarile cerului coborau si adunau omizile rele. Dar acestea nu stiu de separarea comunitatii de omizi si aduna tot ce gaseau.

Timp de un an s-a dus aceasta lupta pentru supravietuire; pe 1 martie in anul urmator, Spiritul Primaverii isi facu din nou aparitia.

– Observ ca a fost un an foarte dur pentru toti si ca multe s-au schimbat, dar adevarata schimbare abea acum urmeaza; fiecare isi va primi rasplata sau pedeapsa, in functie de comportamentul avut in ultimul an.

Zicand acestea, Spiritul Primaverii se facu nevazut si isi facu aparitia mult doritul Soare, iar pomii au inverzit si au inflorit din nou.

Atunci s-a intamplat; marea transformarea, marea metamorfoza, marea schimbare a omizilor!!!! Omizile rele, cele egoiste si hraparete s-au transformat in molii, iar omizile bune, cele empatice si chibzuite s-au transformat in ceva minunat – in FLUTURI multicolori!

Morala: Numai prin rabdare, iubire si bunatate vei dezvalui lumii adevarata frumuste !!!!

Sursa foto: orheianca.eu