Acest articol a fost gandit cu scopul de a oferi,celor interesati de cursul administrator imobile organizat de echipa Asociatiei pentru Inovatie, in colaborare cu Aviziero, o imagine de ansamblu, bazata pe experiente personale, asupra rezultatelor obtinute de fosti cursanti.

Opiniile regasite mai jos, apartin catorva participant ai unei  serii – 24 mai 2018, carora le multumesc ca au fost de accord sa public feedback-urile in acest articol.

Specific faptul ca am observat o perspective diferita asupra  activitatii de la curs, in functie de varsta, ocupatie si experienta profesionala, iar aceste criterii sunt evidentiate la inceputul fiecarei recenzii.

 

Autor articol, 30, economist… si blogger

“ Am inceput sa urmez cursul de administrator condominium din doua motive: unul pentru ca imi doream o activitate cu program mai lejer pentru a imi permitesa ma pot ocupa si de blog, iar al doilea consta in oportunitatea  pe care am gasit-o in infiintarea unei  firme de administrare imobile.

In ceea ce ma priveste, rezultatele sunt putin peste asteptari. Asta pentru ca, in cadrul sedintelor de curs, bazate atat pe discutii libere, cat si pe legislatia in vigoare am inteles, in totalitate, modul legal de lucru si obligatiile unui administrator de imobile. Consider ca in momentul in care voi prelua  administrarea  primei asociatii de proprietari, cu o atentie mult sporita, voi reusi sa imi indeplinesc sarcinile cu succes.”

 

M., 50, inginer

“Eu am hotarat sa urmez cursul de administrator immobile organizat de Asociatia pentru Inovatie, in colaborare cu Aviziero, in urma unei  noi oportunitati  profesionale.

Dupa terminarea cursului ma declar foarte multumita. Sedintele s-au organizat intr-un ambient placut, iar coordonatorul programului a dat dovada de profesionalism, intelegere si a urmat cu strictete toti pasii propusi. Mai mult  decat atat, a oferit, in limita competentei, multe alte informatii, altele decat cele stabilite initial.

Sunt pregatita sa lucrez ca administrator imobile si multumesc  Asociatiei pentru Inovatie si Aviziero pentru asta!“

 

M., 28, economist

“M-am inscris la cursul de administrator imobile din dorinta de a afla cat mai multe detalii despre acest domeniu.

Intr-un cadru profesionist, dar prietenos in acelasi timp, am descoperit o oportunitate in meseria de administrator imobile. In plus de asta, am aflat detalii interesante si despre firmele de administrare imobile. “

 

T., 48, inginer

“Personal, am lucrat ca si Presedinte de condominium, pana la intrarea in vigoare a legii 230/2007. Acum, din cauza mai multor probleme aparute in asociatia de proprietari in care locuiesc, am hotarat sa fac niste demersuri in sensul cunoasterii si aplicarii legislatiei actuale.

La terminarea cursului de administrator  imobile constat ca am cunostiinte mult imbunatatie despre acest domeniu, am inteles rolul administratorului intr-o asociatie de proprietari si modul de lucru al acestuia. Mai mult decat atat, am aflat informatii utile cu privire la gestionarea si intocmirea documentelor contabile. Deasemenea, am inteles importanta utilizarii unui program de gestiune si contabilitate.”

 

G., 29, analist

“ M-am inscris la cursul de administrator imobile atat pentru a ma familiariza cu termenii specifici , cat si pentru a afla mai multe despre procedura de adiministrare a unui condominiu.

Dupa parcurgerea celor 3 module ale cursului ma declar multumit si, in acelasi timp, pregatit sa incep sa profesez ca administrator imobile.”

 

R., 38, chimist

“ Dupa ce m-am implicat, pentru o perioada scurta de timp, in rezolvarea anumitor probleme gospodaresti aparute la scara blocului in care locuiesc, mi s-a propus sa preiau functia de administrator. Am acceptat cu interes. In felul acesta am inceput sa urmez cursul Asociatiei pentru Inovatie, in colaborare cu Aviziero.

Dupa terminarea cursului am inteles, pe deplin, modaliatatea de aplicare atat a legii, cat si a normelor in vigoare. Mai mult decat atat, acum stiu cum se intocmeste corect o lista de intretinere si care este procedura legala de rezolvare a anumitor situatii ce pot aparea intr-o asociatiei de proprietari. Simt ca sunt pregatita sa dau curs cererii vecinilor si sunt sigura ca nu ii voi dezamagi.”

 

C., 31, lacatus mecanic

“ Principalele motive care m-au determinat sa urmez cursul de administrator imobile au fost obtinerea atestatului si informatii referitoare la infiintarea si activitatea firmelor de administrare condominii.

Dupa terminarea cursului, nu doar ca am obtinut tot ce imi propusesem, dar mi-am facut relatii care, cu siguranta, se vor dovedi utile in desfasurarea noii activitati.”

 

V., 60, inginer

“ Personal, nu am avut prea multe asteptari de la acest curs. Singurul motiv pentru care m-am inscris a fost acela de a obtine atestatul de administrator imobile. Cu toate acestea, sunt placut surprins de modul de desfasurare a sedintelor. “

 

B., 40, jurist

“ Ma asteptam ca dupa terminarea cursului Asociatiei pentru Inovatie, in colaborare cu Aviziero, de administrator imobile sa stiu toate detalii referitoare la modul de lucru legal si obligatiile unui administrator de condominiu.

Rezultatele sunt pe masura asteptarilor. Mai mult decat atat, am aflat detalii despre firmele de administrare immobile si iau in calcul inceperea unei afaceri, avand acest obiect de activitate. “

 

C., 51, economist

“ Asteptarile mele de la acest curs erau acelea de a afla si invata cum sa devin un bun administrator de imobile.

Consider ca rezultatele sunt pe masura asteptarilor si ca nu voi intampina dificultati in aplicarea legislatiei in vigoare in activitatea de administrator condominiu. Cat despre metodele de calcul prezentate, ele sunt clare si precise.”

 

L., 49, artizan

“ M-am inscris la acest curs pentru a afla cat mai multe despre activitatea unui administrator de imobile. Am sperat sa invat tot ce este necesar pentru a putea desfasura correct si legal aceasta meserie.

La sfarsitul cursului sunt putin dezamagita, deoarece consider ca modul de lucru in cadrul sedintelor a fost oarecum alert, iar fara o munca asidua acasa, nu as fi reusit sa tin pasul. Informatiile primite sunt numeroase  si importante, iar pentru asimilarea acestora in totalitate este nevoie de timp si studiu. Pentru a fi pe deplin multumita, am hotarat, ca pentru inceput, sa asist un administrator cu experienta, abia apoi sa incep sa lucrez singura.”