“Viata este scurta”! Auzim asta aproape zilnic…in melodii, articole, stiri sau simple discutii cotidiene. Daca mai adaug si “traim doar o data”, tabloul este complet. Daca asa stau lucrurile de ce nu reusim sa pretuim la justa valoare acest Dar minunat?

Divinitatea, Universul, Dumnezeu…sau cum vrea fiecare sa numeasca Forta Suprema ne-a oferit Viata cu un scop, insa, din nefericire, majoritatea ne indepartam de la acesta, alegem caile gresite si ajungem sa ne ratacim. Aici veti gasi modalitati ce va pot ajuta sa va regasiti!

Sa facem un exercitiu de imaginatie; cum ar fi daca in locul unei discutii aprinse ne-am imbratisa? cum ar fi daca in locul unor cuvinte urate aruncate la nervi am canta sau am recita impreuna? cum ar fi daca in locul discutiilor despre politica, fotbal sau orice alt subiect de aceasta natura am alege mai des discutii depre carti, filme, locuri de vizitat? …si putem sa continuam sa ne imaginam! Dar probabil ca doar atat suntem capabili sa face; sa ne imaginam!

Imi amintesc ca la inceputul relatiei, cand sotul meu evita certurile cu o imbratisare, ma consideram slaba. De fapt, acum pot sa constientizez cat de puternica eram, si cu atat mai mult, cat de puternic era el. Da, da! Exact asa! Putere!…pt ca aceasta este adevarata putere; sa iti pastrezi cumpatul, sa rezolvi totul cu calm, sa fi tandru atunci cand lucrurile sunt pe cale sa ia o turnura nepotrivita!

Zi de zi ne lasam manipulati, intoxicati, de cruda realitate, razboie politice, goana dupa bani si realizare. Toti vrem sa ne “realizam”, sa avem o viata frumoasa, fara a sti ce inseamna asta cu adevarat! Dar sa ne gandim putin! Ce valoare are realizarea materiala fara cea spirituala?! Frumusetea vietii nu sta oare in lucruri marunte; in zambete, in mici atentii, in momente de liniste petrecute departe de agitatia cotidiana; etc?!

Dupa o zi plina de munca ne intoarcem acasa si incercam sa ne relaxam; dar cum facem asta? Exact; pornim televizorul si urmarim tot felul de buletine de stiri si emisiune cu dezbateri politice! Asta numim relaxare! Ha!!! Poate ar fi mai potrivit sa o numim aprofundarea stresului si nelinistii de peste zi!

Acestea sunt doar cateva exemple de cai gresite. Bineinteles, sunt altele si mai grave dar prefer sa nu vorbesc despre asta!

Deci, desi viata este scurta, putem sa ne bucuram din plin de ea in fiecare moment! Sa apreciem mai mult valorile si sa ne inconjuram de cat mai multi oameni pozitivi, optimisti; sa participam la activitati cu adevarat relaxante cat de des putem;  sa evitam cat putem non-valorile si oameni ce ne fac rau la nivel emotional! Sa gasim fericirea din lucrurile marunte si sa ne bucuram cat mai mult de viata!

Intr-adevar viata este scurta, deci sa nu o irosim!

Sursa foto: www.fiituinsutimaa.wordpress.com